02 jun 2014 Ondernemer in 7 uur per week

SylviaNiemantsverdriet_tnSylvia Niemantsverdriet is eigenaresse van Keep Moving Forward. Vanwege haar gezondheid kan zij maar een paar uur per week werken. Toch lukt het deze ondernemende vrouw om een eigen bedrijf te runnen. Lees hier haar inspirerende verhaal!

De kracht van één zin

“Ik ben opgegroeid in Vlissingen, Zeeland. Tijdens mijn Havo-opleiding heeft mijn leraar Economie tegen me gezegd dat ik niet zo mijn best hoefde te doen, want ik zou toch wel eindigen in de supermarkt achter de kassa. Ik was zestien jaar en zijn woorden hadden grote impact op mij. Zelfs nu, als iets niet lukt, hoor ik soms nog een stemmetje dat zegt dat het toch niet gaat werken. Wie zit er nou op mij te wachten?”

“Dat jaar ben ik blijven zitten. Toch ben ik doorgegaan en heb ik mijn opleiding afgerond. Ik wilde graag fotografie studeren en verhuisde naar Rotterdam. Hier werd ik afgewezen omdat ik met mijn 18 jaar te jong werd bevonden.”

Verstandige keuzes

“Als alternatief heb ik de Oriënterende Propedeuse Gedrag en Maatschappij gevolgd, waarna ik de richting Human Resource Management koos. Ik ben opgevoed met de gedachte dat je je studie af moet maken dus dat deed ik ook. Bovendien stelde ik mijn ouders hier ook erg tevreden mee. Zij zagen niet veel in de Kunstacademie, het was beter om een écht vak te leren. De mensen waren leuk waardoor ik mijn studie goed kon volhouden, maar ik werkte al die jaren niet aan mijn portfolio.”

Meer obstakels

“Tijdens mijn afstudeeronderzoek op Curaçao veranderde onverwachts mijn opdracht. Ik heb direct school geïnformeerd en toen bleek, zonder dat ik het wist, dat mijn studiebegeleider in Nederland was overleden. Ik kon niet afstuderen omdat mijn onderzoeksvraag niet goed was en ik moest een jaar extra aan mijn nieuwe afstudeeronderzoek werken. Dit keer gewoon in Nederland bij Bibliotheek Rotterdam.”

Eigen keuze en kans

“Nadat ik mijn diploma behaald had, heb ik me toch ingeschreven voor de Kunstacademie. Hier kon ik in 2 jaar de opleiding Visual Art & Design Management volgen. In het tweede jaar werd ik gescout door een gastdocent en kon ik voor zijn bedrijf werken als Projectmanager.”

“Dat was een ontzettend leuke functie waarbij ik de spil was tussen de opdrachtgever en de creatieveling die het moest uitvoeren. Dit zijn twee heel verschillende werelden waardoor er vaak onbegrip ontstaat. Ik had het vermogen om de wensen van beide partijen door te vertalen en ze allebei tevreden te stellen. Ik zat er echt op mijn plek, toffe mensen en heel leuk werk. Maar met de komst van de crisis werd ik er als laatste binnenkomer als eerste uitgegooid. Ik belandde in een dipje en hoorde de stem van mijn leraar weer dat het toch niet zou lukken met mij.”

Dipje

“Ondanks mijn dipje was ik wel positief. Ik had tenslotte twee HBO-diploma’s op zak. Het duurde zeven maanden totdat ik besloot om gewoon naar de KvK te gaan. Wat ik als Projectmanager voor dat bureau deed kon ik toch ook gewoon als freelancer doen? Ik was echter totaal onvoorbereid waardoor mijn bedrijf niet lang stand hield. Gelukkig kreeg ik al snel een baan bij een eventbureau.”

Pijn en tintelingen

“Ik was nog geen jaar in dienst toen ik een tinteling in mijn oksel voelde. De huisarts dacht dat het een sportblessure was, maar de pijn hield aan en na twee weken ben ik teruggegaan. In het ziekenhuis konden ze ook niets vinden en ze vertelden me dat het tussen mijn oren zat. In totaal heeft het vier maanden geduurd voordat ik een MRI scan kreeg die uitwees dat er een tumor ter grootte van een kiwi tegen mijn ruggenmerg aan drukte. Deze werd na nog eens 3 maanden wachten verwijderd. Dit moest omdat ik anders tot aan mijn borst verlamd zou zijn. “

Onzekere tijden

“De uitkomst van de operatie was heel onzeker. Ik stelde mijn werkgever gelijk de volgende dag op de hoogte van het slechte nieuws dat ik een tumor had en zijn reactie was dat hij mijn contract niet kon verlengen. Naast de onzekerheid over mijn gezondheid en de gevolgen van de operatie, was ik nu ook niet meer zeker van mijn inkomen.”

Onder het mes
“De operatie duurde 5 uur. Er traden complicaties op en ik belandde op de Intensive Care. In totaal moest ik twee weken in het ziekenhuis blijven voordat ik naar huis mocht. Ik kon niets zelf doen in het ziekenhuis, niet douchen, niet aankleden, alleen liggen en pijn hebben en af en toe een beetje leren lopen. Ik zou in totaal ongeveer een halfjaar uit de running zijn. In die periode werkte ik aan mijn revalidatie en had ik 3x per week fysiotherapie.“

Uitgesloten

“Na zes maanden was er nog amper vooruitgang. Ik voelde me gefrustreerd. Ik was 27 en kon bijna niets zelf doen. Ook op sociale gelegenheden voelde ik me ongemakkelijk; wat had ik te vertellen, ik maakte niks mee voor mijn gevoel.“

Waarde toevoegen

“Ik miste het enorm om dingen te doen, om mee te doen en van toegevoegde waarde te zijn voor de maatschappij. Steeds meer mensen hoorden wat er gebeurd was en kwamen vragen hoe het ging. Ze vertelden mij over de problemen op hun werk en ik dacht met ze mee. Het werd steeds duidelijker dat ik ze hiermee kon helpen. Ik merkte dat ik ondanks mijn beperkingen toch waarde kon toevoegen. Via-via werden er steeds meer mensen naar mij doorverwezen om ze te helpen met hun bedrijf.”

Bedrijf gestart

“Ik besloot dat ik hier mijn werk van wilde maken en ben een jaar bezig geweest met het bouwen van mijn website en mezelf ontwikkelen met behulp van boeken en video’s van marketing goeroes. Na dat jaar had ik mijn eerste betalende klant.”

Dikke neus

“Als ik nu terug denk aan mijn middelbare schooltijd, trek ik een dikke neus naar die economieleraar. Ik heb een heftige ziekte overwonnen en mijn eigen bedrijf gestart. Mijn bedrijf is mijn grote trots, ik help mensen echt. Ik kan soms maar één uur per dag werken en toch is het mij gelukt betalende klanten te verwerven. Vanuit die persoonlijke ervaring is dan ook mijn bedrijfsnaam Keep Moving Forward ontstaan.”

Een bedrijf runnen in 7 uur per week?
“Ik kan maar weinig doen op een dag en dat betekent dat ik continu keuzes moet maken. In de afgelopen drie jaar heb ik hier steeds meer structuur in gevonden. Het valt zeker niet altijd mee om mezelf steeds te begrenzen terwijl ik zo graag wil.”

Wat wil je graag aan anderen meegeven?
“Zoek alle hulp die je kunt krijgen. Je moet blijven doen, vooruit blijven gaan en hulp vragen. Het gaat misschien niet zo hard of snel als je zou willen. Maar dat leert je wel te denken in mogelijkheden en kansen te zien die anderen niet zien. Het geeft je ook lef en vertrouwen in je eigen kunnen. Als je positief blijft denken kom je veel verder dan wanneer je in dat negatieve blijft hangen.”

“Stil blijven staan is sowieso geen optie. Als je iets wilt veranderen, ben je daar zelf verantwoordelijk voor. Niemand anders gaat het voor je doen, dit moet je zelf doen. Door doelen in kleine stukjes te hakken ga je de mogelijkheden zien. Dat rugzakje heb je toch, maar die kun je ook weleens afdoen. Als je thuiskomt is hij er toch nog wel. Keep moving forward!”

Meer over Sylvia en haar bedrijf:

www.keepmovingforward.nl

The following two tabs change content below.
Avatar of Tamara Heskes
Marketing & Communicatie Adviseur | Founder EmPOWERme |
Avatar of Tamara Heskes

Laatste berichten van Tamara Heskes (toon alles)

3 thoughts on “Ondernemer in 7 uur per week

  1. Wat een mooi verhaal. Zo’n verhaal geeft andere mensen die een tegenslag kennen moed om door te pakken. Ik kom zelf ook uit een periode dat in het teken stond van mijn burn-out, dus heb mijzelf ook moeten herpakken. Jouw verhaal bewijst dat waar een wil is, ook een weg is. Ik hoop dat je nog lang plezier in je bedrijf mag en kan beleven!

  2. Een moedig en inspirerend verhaal Sylvia. Jouw doorzettingsvermogen is bewonderenswaardig! Van jouw tegenslag heb jij een nieuwe situatie gecreëerd, waarin jij doet wat je wilt en waar je goed in bent. Heel veel succes en geluk met je bedrijf! Keep it going :)

  3. Dank jullie wel dames! Ik doe nu inderdaad wat ik wil en waar ik goed in ben :) . En dat doe ik stapje voor stapje. Zou soms willen dat het sneller zou gaan, maar ik kom er uiteindelijk toch; gewoon door te gaan en te doen! Ik hoop dat andere ondernemende dames ook gaan inzien dat als je stapje voor stapje gaat, je je perfectionisme een beetje laat vieren, je soms zelfs sneller bij je einddoel komt!

Geef een reactie

Login with your Social ID

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *