29 jul 2014 Maak kennis met team member Michèle Sparreboom!

michele2Vanaf juli 2014 deelt Michèle Sparreboom haar kennis  en ervaring via de website van EmPOWERme. Maak kennis met deze Rotterdamse inspirerende verbinder!

Wie is Michèle?
“Ik heb een absoluut groot verlangen om te begrijpen wat mij en andere mensen drijft en inspireert. Elke dag weer. In goede tijden en in minder leuke tijden. Iedere dag ontdek ik meer en meer van mezelf. Ik groei en ik bloei. Daarmee hoop ik iedere dag mijn eigen leven en dat van anderen nog leuker, beter, mooier en inspirerender te maken.”

Nachtmerrie als kickstart van je droom
“Mijn leven heeft mij een aantal keer behoorlijk uitgedaagd, doordat ik bijna alles verloor, wat ik kon verliezen. Ik grap wel eens, dat ik Olympisch Goud behaald heb op het onderdeel “hoe overwin ik een crisis”. Ik belandde in mijn grootste nachtmerrie. Het bijzondere is, dat ik in exact datzelfde moment een oerkracht en überfocus in mijzelf vond. Alsof ik ineens begreep dat dit leven een bedoeling heeft met mij. En toen wist ik: ik moet zorgen dat ik heel oké word met mij. En zo werd mijn nachtmerrie de kickstart van mijn droom. Dat inzicht is wat mij van dag tot dag inspireert om nieuwsgierig te blijven en te willen blijven ontdekken wie ik ben. En hoe ik van waarde kan zijn voor mensen en voor deze wereld. En hoe de wereld van betekenis voor mij kan zijn. Ik gun het mezelf iedere dag om te blijven gaan voor die oerkracht in mij.”

Niet-lullen-maar-poetsen
“Ik ga altijd op zoek naar oplossingen voor mijn uitdagingen en daarmee ontdek ik mijn eigen succesformules. Die deel ik met mensen. Als spreker op podia in binnen- en buitenland, als blogger en met mijn video’s. Maar ook als consultant voor bedrijven. Zo zette ik binnen 30 dagen mijn eigen business op. Zonder geld, benodigde kennis of juiste ervaring. Maar met hulp van Sociale Media en het Durftevragen-principe. Ik had nog precies één maand totdat mijn WW in een sociale dienst zou veranderen. Een uitgelezen kans om mijn droom achterna te gaan. Mijn Rotterdamse niet-lullen-maar-poetsen-mentaliteit is dan heel handig. Vorig jaar was financieel uitdagend. Ook mijn passie en plezier zaten dik onder het stof. Ik geloof dat waar je op focust, dat groeit. En zo startte ik de laatste 100 dagen van 2013 de ‘Passie, Poet en Plezier-challenge’. Ik deed iedere dag iets kleins wat mij passie, poet (Rotterdams voor geld) en plezier op zou leveren. Ik deelde het met een paar mensen op Facebook. Maar binnen 1 week deden zo’n 200 mensen mee en stonden we in het Algemeen Dagblad.”

Professioneel levensavonturier
“Van de ervaringen die ik opgedaan heb met mijn levensavonturen, heb ik mijn werk gemaakt. Ik leer mensen omgaan met verandering. En deel wat er mogelijk wanneer je jouw passie groter laat zijn dan je angst of excuses. Wanneer je durft te gaan voor je ideeën en mogelijkheden. Dan ontstaat er iets magisch. Ik heb als absolute missie dat vuur aan te wakkeren. In mijzelf en daarmee hopelijk ook bij anderen. Want er is geen mooier gevoel dan wanneer je denkt dat je vastzit en dan ineens weer tot leven komt.”

“Ogen die weer gaan stralen. De power die dan vrijkomt. Die is zo aanstekelijk. Mensen gaan dingen doen die ze nooit eerder van zichzelf verwacht hadden. Die mensen gaan een geweldig verschil maken. Voor zichzelf, hun omgeving en de wereld. Dat maakt waarom ik doe wat ik doe. Het is voor mij niet eens werk. Het is wie ik ben, wat ik adem en wat me iedere dag weer enorm veel plezier geeft in mijn leven.”

successfulbusinesswomanTrots op mezelf
“Soms sta ik even stil, dan kijk ik terug en grinnik ik. Meestal denk ik twee dingen:
1.Wow! Hoe ben ik hier nu weer beland?
2.Jeetje, dit had ik echt nooit kunnen of durven bedenken dat IK dit OOIT zou doen!

Op die momenten verwonder ik mezelf.”

Leef vanuit inspiratie!
“Vaardigheden kun je leren en kennis kun je verbeteren. Inspiratie dat is iets wat in jou zit. Dit is jouw core business. Er gebeurt iets met geïnspireerde mensen en inspirerende bedrijven, zoals Apple, Semco, Zappos, Coolblue en Valve. Het is aanstekelijk. Mensen willen daar onderdeel van zijn. Mijn collega-blogger Ruth noemt dat: Sexy Leiderschap. En dat is het enige wat je kunt doen. Inspirerend leiderschap tonen. Door zelf eerst te gaan. Als jij geïnspireerd bent, dan inspireer jij weer anderen. Hoe je dat doet? Door verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen leven. En iedere dag een beetje meer te doen van datgene wat je wel wilt en een beetje minder te doen van wat niet (meer) bij je past.”

Wat wil je echt?
“We hebben heel veel verantwoordelijkheden in het leven en de vraag is: ‘wat wil je echt?’ Waar gaat je hart van in de fik? We maken het vaak te groot, waardoor we het niet doen. Dromen over een wereldreis, terwijl je eigenlijk gewoon verlangt naar een beetje meer rust, ruimte en vrijheid. En dat ligt iedere dag al binnen handbereik. We wachten we af tot het leven ons een uitdaging geeft, waardoor we ineens ‘noodgedwongen’ iets moeten gaan doen. Maak het klein en simpel. Begin bij de eerste stap die je wilt zetten en je bent al onderweg.“

Wat kunnen we verwachten in jouw blogs?
“Ik ben een storyteller. Ik neem je mee in mijn levensavonturen als ondernemer en als mens! In mijn blogs laat ik zien hoe ik omga met waar ik naartoe onderweg ben, welke uitdagingen ik tegenkom en hoe ik mezelf daarin inspireer en ontdek. Mijn blogs zijn een kruising van verhalen van een succesvolle levensgenietende Californian hippie met een droom, die de beste beslissingen neemt met haar intuïtie, met een echte Rotterdamse niet-lullen-maar-poetsen mentaliteit. Al mijn succes komt voort uit: ‘Ik ben benieuwd hoe dat voor mij werkt!’ Dat wil ik met de EmPOWERme community delen. Ik hoop dat anderen in mijn verhaal dingen herkennen die ook voor hen gelden en dat eruit halen om te groeien.”

Wat wil je anderen meegeven?
“Durven, doen en doorzetten. Zorg dat je geïnspireerd blijft door jouw eigen leven. Maak dat serious business. Het is jouw core business. Je marketing, je sales, je visitekaartje en je succes. Door verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen geluk, je succes en je leven, ga je stralen en kun je ongelooflijk veel in de wereld wilt zetten. De moed om het te doen zoals jij wilt, zoals jij gelooft dat het mogelijk is. Dat is jouw unieke bijdrage aan de wereld. Deze wereld zit absoluut op jou te wachten!”

“It’s time to step up to your life and rise to the occasion!”

Binnenkort lees je Michèles eerste EmPOWERme blog op de site!

 

 

Image courtesy of stockimages/ FreeDigitalPhotos.net

The following two tabs change content below.
Avatar of Tamara Heskes
Marketing & Communicatie Adviseur | Founder EmPOWERme |
Avatar of Tamara Heskes

Laatste berichten van Tamara Heskes (toon alles)

Geef een reactie

Login with your Social ID

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *